Ølandssten, Kalksten, Marmor & Sandsten

  • Marmor, kalksten og sandsten er alle 100% naturmaterialer og er normalt dannet for mellem 50 og 500 millioner år siden. De tilhører de SEDIMENTÆRE BJERGARTER.
  • Marmor og kalksten består primært af calcit eller karbonat materiale samt aflejringer fra dyr og planter, som siden hen er blevet komprimeret og cementeret sammen under stort tryk og varme.
  • Marmor, kalksten og sandsten tåler ikke agressive rengøringsmidler, specielt ikke rengøringsmidler med lav PH-værdi (syre). Vær opmærksom på at nogle føde- og drikkevarer også kan have lav PH-værdi f.eks. cola, citron m.m.
  • Hver flise eller plade er unik med sine naturlige farve- og strukturvariationer. Åretegning, naturpletter, småhuller og glasårer kan forekomme og er naturlige forekomster og bestanddele i stenen.
  • Ovenstående navneangivelser er alle betegnelser for selve hovedtypen. Der findes mange forskellige kvaliteter og undertyper af de forskellige sten, også afhængigt af, hvor i stenbruddet råmaterialet brydes. Den organiske dannelsesproces gør, at der kan forekomme store variationer i farve og struktur, også indenfor den enkelte plade. Kontakt os derfor for korrekt rådgivning og forventningsafstemning.

Se nogle udvalgte typer af ovennævnte sten i vores produktoversigt